Sagunt s’ha consolidat com el principal cluster siderúrgic a nivell nacional​

​​Encara que tradicionalment el Port de Sagunt ha estat especialitzat en el tràfic de productes siderúrgics, este recinte portuari es caracteritza hui en dia per la seua polivalència i s’ha obert a nous tràfics, com ara el gas natural, vehicles, contenidors i granel sòlid.

 

En este sentit, el Port de Sagunt juga un paper fonamental en quatre tipus de tràfic:

Vehicles:
Sagunt figura any a any entre els primers llocs del rànquing anual elaborat per l’Associació Nacional de Fabricants de Vehicles (ANFAC), en 2011 va ser reconegut com el millor port d’Espanya. Té al voltant de 50 hectàrees d’espai dedicat a la logística de l’automòbil.

Productes siderúrgics:
Sagunt ha sigut des dels seus inicis un port bolcat i altament especialitzat en el sector siderúrgic, en l’última dècada s’ha consolidat com el principal cluster siderúrgic a nivell nacional.

Granel líquid:
Sagunt és des del 2006 un dels principals punts d’entrada de gas a la Península per via marítima, i a més en els últims anys ha diversificat la seua activitat cap a l’exportació d’esta mercaderia a tercers països.

Transport marítim de curta distància (Short Sea Shipping):
El Port de Sagunt és el lloc idoni per al desenvolupament d’este tipus de tràfic, en línia amb la política europea de transports.