Aquest projecte construirà el major temple budista d’Europa en la ciutat extremenya. El Port de València va acollir l’escultura de Mahar Karuna Buddha que presidirà aquest centre i que va estar exposada en l’Edifici del Rellotge

El president del govern extremeny va realitzar aquestes declaracions en la inauguració de l’XI Congrés Internacional de Negocis i Comerç Exterior que se celebra a Mèrida

Valenciaport està participant en aquest esdeveniment. El director general de l’APV, Francesc Sánchez, va assenyalar durant la inauguració “el suport del port Extremadura, una terra d’oportunitats”

El president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha agraït a l’Autoritat Portuària de València (APV) el suport al projecte ‘Càceres, ciutat de la pau’. El responsable extremeny ha recordat que la construcció del complex budista en la capital cacerenya “no ho va entendre ningú excepte Valenciaport, ja que es tracta d’un projecte espiritual però també econòmic i comercial”. Un fet pel qual ha recalcat que en l’actualitat no es pot entendre l’economia sense el suport d’altres ciències socials com la història i la geografia.

El projecte ‘Càceres, Ciutat de la Pau’ és una iniciativa de la Fundació Lumbini Garden vinculat a la figura de Buda amb un caràcter turístic basat en l’aliança de civilitzacions i l’espiritualitat. Cal recordar que una de les primeres fases del projecte va ser l’arribada de l’escultura de Mahar Karuna Buddha el 31 d’agost de 2020 al Port de València procedent de Myanmar, i que va romandre uns dies exposada en l’Edifici del Rellotge, abans del seu destí final a Càceres on es construirà el major temple budista d’Europa.

El líder del Govern extremeny va realitzar aquestes declaracions a Mèrida durant la seua intervenció en l’acte d’inauguració de l’XI Congrés Internacional de Negocis i Comerç Exterior, organitzat per l’Associació Espanyola de Professionals de Comerç Exterior (ACOCEX), en un acte que també va comptar amb el director general de l’APV, Francesc Sánchez.

El responsable de Valenciaport va indicar que “Extremadura és una terra d’oportunitats i el Port de València està al costat d’aquestes zones d’interés, donant suport a iniciatives com unes bones xarxes ferroviàries a fi que es puguen crear plataformes intermodals en la comunitat autònoma, molt interessant per la seua connexió amb Portugal”. També estarà al costat d’altres accions com la reivindicació de l’Autovia Extremadura-València.

Durant la seua intervenció en aquest fòrum, Sánchez va posar en valor la labor del Port de València que fa una dècada era el tretzé port d’Espanya i ara és el primer en moviments de contenidors del país i el quart d’Europa, un creixement que ve de la mà de la implantació de noves tecnologies, infraestructures sostenibles i projectes innovadors que han permés que l’activitat del port cresca reduint la petjada de carboni”.