
L’Autoritat Portuària de València (APV) ha reproduït amb una maqueta de cartó reciclat de 6 metres l’emblemàtic edifici
Valenciaport i la comunitat portuària han presentat en aquest certamen l’estratègia en la lluita contra el canvi climàtic i la descarbonització
Entre les iniciatives que han pogut conéixer els visitants cal destacar els projectes de plantes solars, l’ús de l’hidrogen o la instal·lació d’energia eòlica
En l’espai de l’APV participen les empreses Baleària, Tepsa, Vareser i Seroil-Reciclamás
També s’ha comptat la col·laboració de Amarradores del Port de València, Galp, Garbaport, InterSagunto, APM Terminals Valencia, Valencia Terminal Europa, Docks Logistics i MSC Terminal Valencia
València, 10 d’octubre de 2022.- Una recreació de sis metres d’altura fabricat en cartó reciclat de l’icònic Edifici del Rellotge del Port de València ha presidit l’estand de l’Autoritat Portuària de València (APV) en l’edició d’aquest any de la Fira Internacional de les Solucions Mediambientals i Transició Ecològica (ECOFIRA) que s’ha celebrat del 4 al 6 d’octubre en Fira València.
Una imatge que ha sorprés els visitants d’aquest certamen que han parat en l’espai de Valenciaport per a conéixer els projectes que està desenvolupant amb l’objectiu comú de la comunitat portuària de ser neutra en emissions en 2030. Amb l’espectacular marc de l’Edifici del Rellotge, la APV ha mostrat el treball que està realitzant per a millorar l’eficiència energètica en els recintes que gestiona.
En l’estand de Valenciaport en aquesta fira també han format part les empreses Baleària, Tepsa, Vareser i Seroil-Reciclamás, i s’ha comptat amb la col·laboració de Amarradores del Port de València, Galp, Garbaport, InterSagunto, APM Terminals Valencia, Valencia Terminal Europa, Docks Logistics i MSC Terminal Valencia.
Entre aquestes actuacions cal destacar la instal·lació de dues plantes solars en el Port de València que ja han sigut licitades i que una vegada en funcionament representaran el 14% de l’energia que consumeix el recinte portuari. En la mateixa línia, la instal·lació fotovoltaica en l’embull 4 del Port de Gandia convertirà a aquesta infraestructura en el primer port a ser autosuficient.
Els visitants de ECOFIRA també han pogut conéixer projectes com H2Ports que situarà al Port de València com el primer recinte europeu en l’ús de l’hidrogen en operacions portuàries. A més, s’han posat en valor altres iniciatives com la ubicació d’aerogeneradors, la flota de vehicles elèctrics de Valenciaport, les accions que han posat en marxa les empreses portuàries en Ecoport com la gestió de residus, la reducció de consums energètics o d’aigua, entre altres.
Des de 2008 a 2019 la petjada de carboni del Port de València s’ha reduït un 30%, passant de 3,19 a 2,23 kg de CO₂ per tona manipulada. En el mateix període de temps, l’activitat del Valenciaport va créixer un 42%, en passar dels 52 milions de tones gestionades l’any 2008 als 74 milions de tones manipulades, al tancament de l’exercici de 2019.