La jornada s’emmarca en l’objectiu de Valenciaport d’acostar-se a les empreses i gestors responsables de la generació de càrrega com a element clau per a la millora de la seua connectivitat i competitivitat.

Aurelio Martínez ha convidat a Aeutransmer i a les empreses carregadores al fet que aporten idees i establisquen prioritats que contribuïsquen a la millora de la competitivitat de Valenciaport.

VCFI i ICP eines clau per als carregadors.

València, 21 de gener de 2020. En una jornada que ha reunit aquest matí a membres de l’associació espanyola de carregadors i usuaris del transport de mercaderies, Aeutransmer, el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha convidat a les empreses al fet que “aporten idees i establisquen prioritats que contribuïsquen a la millora de la competitivitat de Valenciaport”. Amb aquestes paraules el president de l´APV ha inaugurat una jornada emmarcada en l’objectiu d’acostar l´APV al carregador per a la millora de la seua competitivitat. En aquest sentit, Aurelio Martínez ha recordat que el port es troba immers en l’estudi i desenvolupament de grans projectes estratègics “encaminats a la millora de la competitivitat” com són la nova terminal de contenidors; les connexions ferroviàries; la implantació de sistemes d’eco-sostenibilitat o eficiència energètica; Smart ports, entre altres. “Projectes que volem contrastar amb un referent com és per a nosaltres Aeutransmer”.

Aurelio Martínez ha volgut fer valdre els índexs desenvolupats en els últims mesos per Valenciaport com a “eines clau” en matèria de connectivitat i competitivitat al servei de la seua comunitat. Així, el president de l´APV ha destacat que, en un entorn internacional marcat per la globalització, la deslocalització i la intensitat dels intercanvis “la connectivitat és un dels elements clau a l’hora de determinar la competitivitat dels països”.

Aurelio Martínez ha recordat que des de l´APV s’ha treballat per a oferir indicadors que aporten al sector portuari informació basada en el mesurament dades i que ajuden en la presa de decisions. Així, en matèria de connectivitat, Valenciaport publica l´ICP (índex de Connectivitat Portuària), un indicador elaborat a partir de la informació continguda en la base de dades Line Port i que en paraules del president de l´APV “permet conéixer el nivell d’integració dels ports en les cadenes marítimes de trànsits de Mitjana i Curta Distància (TMCD)”. En aquest punt Aurelio Martinez ha fet valdre el primer lloc aconseguit pel port de València en el primer semestre de l’any anterior atorgat per un índex que entre altres variables analitza els trànsits de contenidors; les empreses que operen; els serveis de TMCD; els vaixells adscrits o la freqüència i nombre de ports connectats, entre altres”.

Al costat de l´ICP, Aurelio Martínez ha repassat altres indicadors desenvolupats des de l´APV que permeten aportar informació sobre altres matèries com són: el cost de nolis en el Mediterrani a través del VCFI; els estudis d’impacte econòmic i impacte social o els temps d’escala, “una eina única en el món que reflecteix l’aposta de l´APV per la transparència”.

Durant tot el matí l’Edifici del Rellotge del port de València ha reunit representants d’empreses del sector de la càrrega en una jornada que ha comptat amb la participació de la directora comercial i de desenvolupament de Valenciaport. Mar Chao ha sigut l’encarregada d’exposar el projecte de Valenciaport, així com de parlar sobre la seua àmplia xarxa de connexions- més de 1.000 ports en el món- que contribueixen al fet que ocupe un dels primers llocs d’Europa en tràfic de contenidors. Per part d´Auetansmer han assistit representants d’empreses com Everis, CaixaBank, Allinance, Transfesa Logistics, Etnor, Campofrio, Medlog Ibèria o Etra, entre altres.