Situada a la vora del Mar Mediterrani, València combina a la perfecció tradició i modernitat i ha evolucionat sense renunciar a les seues arrels històriques. Amb suaus temperatures durant tot l’any, la ciutat sorprén per la convivència de la seua arquitectura mil·lenària amb la més avantguardista, la Marina de València, els quilòmetres de platges i de zones verdes de vianants que creuen la ciutat d’est a oest, els parcs naturals a tan sols 15 minuts del centre o la seua deliciosa gastronomia, que amb productes frescos i de qualitat, seduïxen tant pels seus plats tradicionals com pels elaborats per cuiners guardonats amb Estreles Michelin.

Tot açò, unit a l’estil de vida mediterrani dels valencians i esdeveniments com les Falles, la diversa programació cultural o els festivals gastronòmics, converteixen a València en una escala inoblidable.

València encapçala el creiximent turístic urbà a Europa

El sector dels creuers ha experimentat un període de creixement espectacular com a conseqüència dels esforços combinats de Turisme València i l’Autoritat Portuària durant els últims anys: en 2016 la ciutat va rebre 181 escales i un total de 403.264 passatgers.

Rutes

Encara que siga només per un dia i siga difícil triar, estes són algunes de les opcions imprescindibles en una escala a València:

Centre històric

Més de 2.000 anys d’història han deixat una profunda empremta en què és un dels majors centres històrics d’Europa. El cor de la ciutat acumula tresors arquitectònics de diferents cultures i civilitzacions, des de la seua fundació l’any 138 a.C. pels romans fins a l’actualitat, passant pels visigots, àrabs i cristians, amb peces exemplars d’art gòtic, romànic, barroc o modernista.

Ciutat de les Arts i les Ciències

L’antic llit del Riu Túria, desviat per les contínues riuades, ha deixat lloc a un jardí de 9 quilòmetres que travessa la ciutat d’oest a est amb interessants propostes museístiques a ambdós marges, instal·lacions esportives, parcs infantils i 18 ponts que ho creuen. En ell es troba la Ciutat de les Arts i les Ciències, l’avantguardista conjunt d’edificis dissenyat per Santiago Calatrava, amb l’aquari més gran d’Europa, un museu científic, un cine 3D i el teatre de l’òpera Palau de les Arts.

Platges

No s’arriba a conèixer l’essència de València sense un passeig pels barris mariners de la ciutat, on els costums dels antics pescadors s’endevinen encara entre xicotetes construccions de modernisme popular. Les platges urbanes de les Arenes, el Cabanyal, la Malva-rosa i la Patacona, amb el seu Passeig Marítim, i la Marina Real, limiten amb estos barris i són llocs únics per a passejar i gaudir de la gastronomia valenciana.

Gastronomia

Matèries primeres d’excel·lent qualitat i cultiu local, com l’arròs, les taronges, la xufa o les fruites i hortalisses. Amb tot això, no és res estrany que la ciutat siga bressol d’un plat tan internacional com la paella. Igualment, l’auge i la puixança de l’alta cuina, les seues quatre Estreles Michelin i els seus 28 Sols Repsol, fan de la gastronomia de València una de les millor considerades a Espanya.

De compres

El carrer Colon i els seus voltants delimiten la zona de compres de firmes internacionals. El luxe pot trobar-se en el carrer Poeta Querol. Per als que busquen tradició, la Plaça Redona i la contornada del Mercat Central o la Plaça de la Reina són llocs perfectes on trobar un record de la visita a València.

Les principals àrees turístiques obrin de dilluns a diumenge.

Els viatgers residents fora de la Unió Europea poden sol·licitar la devolució de l’IVA de les compres superiors a 90,16 € realitzades en establiments amb el servici Premier Tax Free o Global Blue en l’oficina turística del carrer de La Paz.

Més informació a la web de Turismo Valencia.

Enllaços d’interès:

Associacions: